Sevgililer Günü İçin Kalpli Pasta Tarifi
14 Şubat tarihi yaklaştıkça sevdiğimiz insanlara özel bir sürpriz yapma fikri akıllara düşer. Kırmızı kalp desenleri ve ayıcıklarla süslenen sokaklar ve mağaza vitrinleri içimize bir heyecan düşürür. O gün gelip çattığında ise hediyeler, tatlılar ve romantik sözler havalarda uçuşur. Havada bu denli aşk kokusu varken bu ambiyansa eşlik edebilecek en tatlı şey hoş görünümlü enfes bir kalpli pasta olabilir.
Aşkınıza şahit olacak aynı zamanda aşkınızı canlandıracak olan kalpli pasta kendiniz yaptığınızda daha da lezzetli ve sevdiğiniz insan için emek verilmiş bir sürpriz olacak. Az sonra bahsedeceğimiz Sevgililer Günü için kalpli pasta tarifi o günkü masanızı renklendirecek ve size romantik anlar yaşatacak. Hazırsanız tarifimize yavaştan geçelim;
Kalpli Pasta Yapım Aşamaları

Dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz ve dilediğiniz malzemeleri içine ekleyebileceğiniz size özel aşk dolu bir pasta 14 Şubat Sevgililer Gününde hem ağzınızı tatlandıracak sürpriz bir pasta hem de sevgilinizi mutlu edecek hoş bir hediye olacak.
1. Malzemeleri Bir Araya Toplama
Pastamızın ilk aşaması diğer pasta tariflerimizde de olduğu gibi pandispanya keki yapımı. Kekimizi yapmak için gerekli olan malzemeler:
-
3 yumurta
-
1 su bardağı (200 ml) toz şeker
-
Yarım çay bardağı (50 ml) su
-
1 su bardağı (200 ml) süt
-
1 paket vanilya
-
1 paket kabartma tozu
-
5 su bardağı tepeleme un
-
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)
Pandispanya malzemelerimiz hazırsa pastanın kreması için ihtiyacımız olan malzemeler listesine geçebiliriz;
-
1 yemek kaşığı un
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
5 su bardağı süt
-
Yarım su bardağı şeker
-
1 yemek kaşığı nişasta
-
1 paket vanilya
Leziz krema malzemelerimizi de topladıktan sonra sıra geldi üzerini süsleyeceğimiz malzemelere;
-
Muz ve çilek
-
Dilediğiniz renkte yenilebilir boncuklar
Önemli bir hatırlatma: Kullanacağımız ürünlerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. Fırınımızı önceden ısıtmayı unutmayalım! Ve son olarak pastanın içine bir tutam aşk ve bir tutam da sevgi eklemeyi unutmamak lazım :)
Şimdi pasta yapımına geçebiliriz.
Pandispanya Yapımı

İlk olarak 3 yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayırdıktan sonra sarılara 1 su bardağı toz şekeri ekliyoruz ve mikserle beş dakika boyunca çırpıyoruz. Yumurta aklarını çöpe atmayın, son aşamada kullanacağız. Beş dakikadan sonra yarım çay bardağı ılık suyumuzu ekleyerek biraz daha çırpıyoruz.
Elde ettiğimiz karışıma 1.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek güzelce çırpıyoruz. Aşkın rengi olan kırmızıyı kek rengi olarak isterseniz 1 çay kaşığı kadar kırmızı gıda boyası ekliyoruz. Kenara ayırdığımız yumurta aklarını ise beyaz bir renk elde edene kadar çırpıyoruz ve bu karışımı kek hamuruna ilave ediyoruz. Kek hamurumuz pişmeye hazır!
Pandispanya için en uygun kek kalıbı olan kelepçeli kalıptır. Kek hamurumuzu içine dökmeden önce kalıbımızın kenarlarını yağlayıp, yapışmasın diye de tabanına yağlı kağıt serelim. Hamurumuzu kalıba boşaltalım ve önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Krema Yapımı
Enfes pandispanya kekimiz fırında bir güzel piştikten sonra soğuması için bekleyelim. Ama tabii ki boş boş beklemek olmaz. O esnada pastamıza lezzet verecek kremamızı yapalım!
Tencerimize süt, nişasta ve unu ekleyerek kıvam alana kadar çırparak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra da içine tereyağı ve vanilyayı da ekleyelim. Mis gibi kokan kremamızı kenara alalım ve soğumaya bırakalım. İşte bu kadar basit!
