Yılbaşına Özel Pasta Tarifleri
İnsanların coşkuyla beklediği, girerken saniyeleri saydığı ve tüm ailenin bir araya geldiği en özel günlerden biri olan yılbaşına az zaman kaldı. Yeni yıla girerken sofralar donatılır, güzel yemekler ve tatlılar yapılır. Eğer siz de yılbaşında misafirlerinizi davet edip güzel anılar biriktirmek istiyorsanız bugün bahsedeceğimiz özel yılbaşı pastası hazırlamak için yılbaşına özel pasta tarifleri adlı yazımızı incelemenizde fayda var. Yılbaşı gecesinin yıldızı olacak yeni yıl pasta tarifleri misafirlerinizi ve sizi çok mutlu edecek.
Dilerseniz başlayalım;
Bal Kabaklı Pasta
Yılbaşı tarifleri deyince akla ilk gelen malzemelerden olan bal kabağı, tatlı menüsü için en iyi ve lezzetli seçeneklerden biri olmaya aday. Kış mevsiminde lezzetli bir bal kabaklı pastaya kim hayır diyebilir ki?
Bal Kabaklı Pasta Malzemeleri
Kek Malzemeleri:
-
2 su bardağı un
-
1 çay kaşığı tarçın
-
Yarım çay kaşığı toz zencefil
-
3 yumurta
-
1 su bardağı toz şeker
-
Yarım çay bardağı süt
-
1 paket kabartma tozu
-
1 paket vanilin
-
100 gr tereyağı
Pasta Krema Malzemeleri:
-
1 paket pastacı kreması
-
50 gr margarin
-
5 su bardağı süt
-
1 çay kaşığı vanilya özütü
-
Bir tutam toz tarçın
Bal Kabağı Püresi Malzemeleri:
-
1 kg bal kabağı
-
1 çay bardağı toz şeker
-
1 su bardağı su
Üzeri için:
-
1 paket krem şanti
-
1 yemek kaşığı antep fıstığı
-
1 yemek kaşığı kırılmış ceviz
İlk olarak bal kabağı püresi hazırlamakla başlayalım. Bal kabağının çekirdeklerini temizleyip büyük küpler halinde kesin. Tencereye aldıktan sonra içerisine toz şeker ve bir miktar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynar hale geldikten sonra 15 dakika daha pişmesi gerekir. Piştikten sonra bir çatal ya da ezici yardımıyla püre kıvamına getirin. Süzgece koyun ve fazla suyun akmasını bekleyin. Püre hazır!
Keki Pişirme Aşamaları
Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ya da margarin ile yağlayın. Yapışmaması adına biraz da un serpebilirsiniz. Bu sırada fırını ısınması için açmalısınız. Unu eledikten sonra aynı kapta un, kabartma tozu, zencefil, tarçın, vanilini karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine hazırladığınız bal kabağı püresinin yarısını ilave edin ve birbiriyle karışana kadar biraz daha çırpın. Diğer çırptığınız karışımı da bunun üzerine ekledikten sonra spatula ile karışımları birbirine karıştırın. Kek kalıbına döktükten sonra fırına verebilirsiniz. Pişirme süresi 45 dakika. Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kalıptan kalıbı ters çevirerek çıkarın. Soğumasını beklemeden çıkarmaya çalışmayın, aksi takdirde kekiniz dağılabilir.
Krema Hazırlama Aşamaları
Krema için verdiğimiz tüm malzemeleri mikser ile bir kapta çırpın. Elde edilen kremanın yarısını başka bir kaba alarak üzerine bal kabağı püresinin diğer yarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin.
Son dokunuşlar
Keki eşit bir biçimde ikiye kestikten sonra ilk katın üzerine kremanın yarısını koyup yayın. Üzerine ikinci katı koyduktan sonra kekin üzerini ve etrafını krema ile kaplayın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
Üzeri için bir paket krem şantiyi süt ile birkaç dakika çırpın. Krema sıkma torbasına aldıktan sonra pastanın üzerini süsleyebilirsiniz. Son olarak ise kırılmış cevizleri ve antep fıstıkları serpin. Buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın. İşte kış mevsiminde afiyetle yenecek olan pastanız hazır.
Zencefilli Rulo Pasta
Yılbaşında özellikle kurabiyelerde sıkça gördüğümüz ve tükettiğimiz zencefil ile pasta da yapabilirsiniz. Eğer zencefilli kurabiye seviyorsanız bu tarife bir şans verebilirsiniz.
Kek Malzemeleri
-
100 gr toz şeker
-
3 yumurta
-
65 gr un
-
1 tutam tuz
-
Bir paket kabartma tozu
-
1 yemek kaşığı toz zencefil
-
1 yemek kaşığı oda sıcaklığındaki tereyağı
Kekin İç Malzemeleri
-
100 gram toz şeker
-
200 gr mascarpone peyniri (Eğer bulmakta zorlanıyorsanız, kıvamı benzeyen labne peyniri de kullanabilirsiniz.)
-
100 gr süzme yoğurt
-
1 paket vanilin
-
1 çay kaşığı tarçın
Yapım Aşamaları
-
Fırını önceden ısınması için 200 dereceye ayarlayın.
-
Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpın.
-
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
-
Tereyağı dışındaki diğer malzemeleri de ekledikten sonra çırpmaya devam edin.
-
Son olarak tereyağını da ekleyerek çırpın ve dikdörtgen fırın kabının iç kısımlarını yağladıktan sonra karışımı kaba dökün.
-
Fırında 8-10 dakika pişirdikten tezgaha bir yağlı kağıt serin ve keki bunun üzerine çıkartın. Dikkatli bir şekilde rulo halinde sarın.
-
Mascarpone peyniri, vanilin ve yoğurdu mikserle karıştırdıktan sonra sardığınız keki açın ve kremanın yarısından fazlasını üzerine yayın. Sonra tekrar rulo halinde sararak tabağa alın.
-
Kalan kremayı pastanın üzerine yayın.
-
Son olarak üzerine tarçın veya pudra şekeri serpebilirsiniz.
Red Velvet Pasta
Rengi ve yumuşacık pofuduk keki ile tadına bakan herkesi kendine hayran bırakan kadife pasta tarifi, kırmızı rengi ile yılbaşı gecelerine uyum sağlayacak, yılbaşı konseptli sofralara çok yakışacak. Tarife geçmeden önce birkaç ipucunu sizlerle paylaşmak isteriz: Tereyağı, yumurta ve tam yağlı sütün (buttermilk) tarifi hazırlamaya başlamadan önce oda sıcaklığında olduklarından emin olun böylece hazırladığınız karışımı daha fazla karıştırmanıza ve çırpmanıza gerek kalmaz. Fazla karıştırmak kekinizi sertleştirebilir, kuru bir kıvam verebilir. Halbuki biz kekimizin nemli ve yumuşak olmasını her zaman tercih ederiz :)
Diğer bir ipucu ise tarifimizde kullanacağımız elma sirkesi. Tam yağlı sütümüze kıvam alması için bir yemek kaşığı sirke ekleyeceğiz. Tarifte kullanmanız için önceden oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz tam yağlı süte 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekledikten sonra buttermilk kıvamı alması için 10-20 dakika arası bekleyin.
Ayrıca elma sirkesini karbonat ile birlikte kek hamuruna da biraz eklersek kekin kabarmasını sağlarız. Aynı zamanda velvet pasta rengi olan kırmızı rengini bu karışıma biraz kakao tozu da eklersek elde edebiliriz. Tabii biraz da kırmızı gıda boyası kullanacağız. Rengin tonunu ayarlamak adına siz istediğiniz miktarda gıda boyası kullanabilirsiniz. Bu tarifteki ölçü yarım çay kaşığı olacak. Hazırsanız velvet pasta tarifine geçebiliriz.
Kadife Kek Malzemeleri
-
5 su bardağı un
-
2 yemek kaşığı kakao
-
1 çay kaşığı karbonat
-
¼ çay kaşığı tuz
-
100 gr tereyağı
-
1 su bardağı toz şeker
-
2 çay kaşığı vanilya özütü
-
3 yumurta
-
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
-
1 su bardağı tam yağlı süt
-
2 çay kaşığı elma sirkesi
Krema Malzemeleri
-
300 gram mascarpone peyniri (Labne peyniri de kullanabilirsiniz.
-
250 ml krema
-
2 yemek kaşığı toz krem şanti