Hem Lezzetli Hem Pratik Doğum Günü Pastası Tarifleri
Öncesinde günler saydığımız, planlar yaptığımız, sevdiklerimizle beraber güzel vakit geçirip lezzetli bir pasta yemek istediğimiz doğum günlerimiz gelip çattıysa, en önemli unsur olan pasta seçiminin vakti gelmiştir.
Doğum günü pastaları konusunda Nuga her zaman kalitesi ve lezzetiyle bir tık uzağınızda.
Kendi doğum gününüz veya sevdiğiniz kişilerin doğum günleri için kendi emeğinizle güzel ve bir o kadar da yapması pratik olan bir pasta yaparak kendinize veya sevdiklerinize bir jest yapabilirsiniz. Bugün sizlere doğum günü pasta tarifleri arasından seçtiğimiz evde yapabileceğiniz 3 farklı lezzetli ve güzel görünen pasta tarifi vereceğiz. Dilerseniz ilk tarifimize geçelim;
Meyveli Doğum Günü Pastası Tarifi
Meyvelerin pastalara çok güzel bir tat katmasının yanı sıra pastanın görünümüne de ayrı bir güzellik katıyor. Bir de meyveler pastanın içinde bol olunca, ekstra lezzetli oluyor.
İki katlı olan bu pastayı yaparken hem çok eğlenecek, hem de yemek için sabırsızlanacaksınız. Bu iştah kabartan 8 kişilik meyveli pastayı yapmak için gereken malzemeleri sizin için listeledik.
Pandispanya yapmak için gerekli malzemeler:
-
4 yumurta
-
360 ml toz şeker
-
360 ml un
-
3 yemek kaşığı süt
-
3 yemek kaşığı sıcak su
-
1 paket vanilin
-
1 paket kabartma tozu
Pasta kreması için gerekli olan malzemeler:
-
500 ml süt
-
200 ml toz şeker
-
3 yemek kaşığı un
-
2 yemek kaşığı nişasta
-
1 kutu süt kreması
-
1 paket vanilin
Arasına koymak için gerekli olan malzemeler:
-
Muz
-
Çilek
-
Çikolata Parçaları
Üzerini süslemek için gerekli olan malzemeler:
-
1 paket krem şanti
-
Çilek, muz veya istediğiniz herhangi bir meyve
Pastamızın tarifine geçecek olursak;
-
Pandispanya için kullanacağımız yumurtaların aklarını ve sarı kısımlarını ayırdıktan sonra beyazları içine bir tutam tuz atarak kar yapısına gelene kadar mikserle çırpın.
-
Yumurta sarılarını başka bir kapta içine şeker ve süt ilave ederek 2 dk boyunca mikser ile çırpın. Sıcak suyu da ilave ederek şekerler eriyinceye kadar çırpmaya devam edin.
-
Un, kabartma tozu ve vanilini de bu kabın içine eleyerek koyun, sonra 2 dk daha çırpın.
-
İlk aşamada çırpmış olduğumuz yumurta aklarını bu hamur karışımına ekleyin. Spatula ile alt kısmından üst kısmına doğru birkaç kez karıştırın.
-
Tabanını yağlamış olduğunuz kek kalıbına hazırladığınız hamur karışımını dökün ve önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 35-40 dk pişirin.
-
Pandispanyanızın piştiğini anlamak için kürdan kullanabilirsiniz. Eğer piştiyse fırını kapatıp kekinizin sönmemesi için fırının kapağını tam açmadan 5 dk boyunca keki fırında bekletin.
-
Keki soğumaya bırakın.
Kremayı hazırlama aşamasına geçiş yapalım;
-
Yukarıda krema için gerekli olduğunu söylediğimiz malzemeleri vanilya hariç olacak şekilde tencereye koyarak karıştırın.
-
Krema kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra vanilyayı da ekleyip ocaktan alın.
-
Pürüzsüz yapıya gelene kadar karıştırdıktan sonra kremayı soğumaya bırakın.
-
Krem şanti paketinin üzerinde yazan miktara göre hazırlayarak buzdolabında bekletin.
Meyveli Doğum Günü Pasta Yapılışı
Gelelim pasta yapım aşamasına;
-
Soğuyan pandispanya kekinizi keskin bir bıçak ile iki eşit parçaya kesin. Eşit kesmek için kekin etrafına kürdanlar batırarak kürdanlar hizasında kesmeye çalışabilirsiniz.
-
Taban kekinizi birkaç kaşık sütle ıslatın ve biraz krema sürün.
-
Üzerine muz ve çilek dilimlerini, çikolata parçalarını koyun.
-
Kekin üst tabanının alt kısmını da sütle ıslattıktan sonra alt tabanın üzerine kapatın. Krem şantiyi bir spatula yardımı ile kekin üzerine ve dış kısmına yayın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
-
Servis etmeden 1 saat kadar önce pastayı dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Çikolata parçaları, çikolata sosu, çilek reçeli de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi
Gencinden yaşlısına kadar herkesin bayıldığı lezzet olan çikolatalar, pastalara çok yakışıyor. En çok tercih edilen pastalardan olan çikolatalı doğum günü pastası damakları şenlendirmeyi her zaman başarıyor. Siz de çikolatalı pasta tercih edenlerdenseniz bu tarif çok hoşunuza gidecektir. Yiyen herkesin bir dilim daha isteyeceği 8 kişilik pastamızı yapmak için ihtiyacımız olan malzemeleri sıralayalım;
Pandispanya malzemeleri:
-
Oda sıcaklığında 4 yumurta
-
Yarım çay kaşığı tuz
-
5 yemek kaşığı soğuk su
-
150 gr toz şeker
-
3 yemek kaşığı un
-
3,5 yemek kaşığı nişasta
-
2 yemek kaşığı kakao
-
1 paket vanilya
-
1 paket kabartma tozu
Krema malzemeleri:
-
500 ml süt
-
Yarım su bardağı toz şeker
-
Yarım su bardağı nişasta
-
2 yemek kaşığı kakao
-
130 gr bitter çikolata
-
Oda sıcaklığında 200 gr tereyağı
Pastanın üzeri için gereken malzemeler:
-
1 paket krema
-
180 gr bitter çikolata
-
30 gr beyaz çikolata
-
Tane çikolata
-
Oreo bisküvi
-
Rulokat
Çikolatalı Doğum Günü Pastası Yapımı
Yapılış aşamaları:
-
Pandispanya için bir kapta yumurtaların beyazlarını, yarım çay kaşığı tuz ve su ile beraber beyazlaşıncaya kadar çırpın.
-
Başka bir kapta yumurta sarıları ile beraber toz şeker ve vanilyayı mikser ile şeker eriyinceye dek çırpın.
-
Kar kıvamında olan yumurta aklarını çırptığınız sarılara ekleyin ve sönmemesi adına spatula kullanarak aşağıdan yukarı doğru karıştırmaya özen gösterin.
-
Yukarıda belirttiğimiz ölçülerdeki un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
-
Tekrar alttan yukarıya doğru karıştırın ve mümkünse pişirmek için kelepçeli kek kalıbı kullanın ki kalıptan çıkarırken zorlanmayın. Tereyağı ile yağladığınız kek kalıbınıza hazırladığınız karışımı dökün ve önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 25-30 dakika kekinizi pişirmeye bırakın.
-
Kremayı hazırlamak için sos tenceresine yukarıda belirttiğimiz ölçülerdeki sütü, toz şekeri, nişastayı ve kakaoyu koyun. Koyulaşana kadar ocakta karıştırarak pişirin.
-
Koyulaştıktan sonra bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırmaya devam edin ve ocaktan alın.
-
Başka bir sos tenceresinde pastamızın üzerini kaplayacağımız sos olan ganajı yapmaya başlayalım. Krema ve bitter çikolatayı birbirine karışıp çikolata eriyene kadar karıştırıp pişirin. Ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığında bulunan tereyağını da ilave edin. Mikser ile çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
-
Pandispanya piştikten sonra soğumuş olmalı. Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesme işlemini yapabilirsiniz.
-
Buzdolabında soğumaya bırakmış olduğunuz çikolatalı pasta kremasının çeyreğini, şekerli süt ile ıslattığınız pandispanyanın alt tabanının üzerine sürün ve dağıtın.
-
Pandispanyanın diğer kısmını da üzerine kapatın ve tüm pastayı kalan krema ile kaplayın. 2-3 saat buzdolabında bekletin ki kremalar soğusun.
-
Buzdolabından çıkardıktan sonra çikolata sosu olan ganajı pastanın üzerine dökün. Beyaz çikolatayı da eriterek desenli durması için pastanın üzerine serpiştirin. Tane çikolataları, oreo bisküvileri ve rulo katları da üzerine dilediğiniz gibi koyarak pastanızın görüntüsünü güzelleştirebilirsiniz. Ve pastanız nihayetinde hazır.
Kahveli Doğum Günü Pastası Tarifi
Kahveyi çok seven sevdikleriniz için mükemmel bir seçim olacaktır kahveli pasta. Özellikle kahve tiryakisi arkadaşlarınız varsa onlar bu pastaya bayılacaktır. Hem de sizin kendi ellerinizle yapmış olduğunuz kahveli bir pasta ile, sevdikleriniz kendilerini çok değerli hissedecektir.
8 kişilik kahveli pasta tarifimize malzemelerimizi sayarak başlayabiliriz.
Pandispanya için ihtiyacımız olan malzemeler:
-
5 yumurta
-
200 ml toz şeker
-
2 paket vanilya
-
3 yemek kaşığı sıvı yağ
-
3 yemek kaşığı kakao
-
100 gr un
-
70 gr nişasta
-
1 tutam tuz
Kreması için ihtiyacımız olan malzemeler:
-
600 ml süt
-
4 yemek kaşığı un
-
2 yemek kaşığı nişasta
-
200 ml toz şeker
-
2 paket vanilya
-
1 yemek kaşığı granül kahve
Üzeri için:
-
Pirinç fındık
Kahveli Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır?
-
Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırdıktan sonra beyazlarına azar azar toz şekeri ekleyerek eriyinceye kadar çırpın.
-
Yumurta sarılarını da sıvı yağ, kakao ve vanilyayla beraber bir kapta karıştırın. İyice köpürmüş olan yumurta beyazlarını üzerine ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
-
Un ve nişastayı eleyerek karışıma ekleyin, tuz da atarak karıştırın.
-
Kelepçeli fırın kabınıza pişirme kağıdı serin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirmeye bırakın. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
-
Kremayı yapmak için un, nişasta, süt ve toz şekeri ocakta koyulaşıncaya kadar tutun. Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve granül kahveyi ilave ederek mikser yardımıyla çırptıktan sonra biraz oda sıcaklığında bekletin. Sonra sıkma poşetine koyarak pandispanya ile beraber 1 gece bekletin.
-
Pandispanyayı ortadan ikiye kesin ve sıkma poşetindeki kremanın bir kısmını iki kekin arasına sıkın. Kalanının da birazını üzerine şekiller yapmak için bırakabilirsiniz. Pastanın kenarlarını da spatula ile krema ile kaplayın.
-
Pirinç fındıklarını pastanın kenarlarına elinizle koyun ve üzerine de biraz serpin. Elinizde kalan kremayı krema poşeti yardımıyla pastanın üzerinde şekiller yapmak için kullanabilirsiniz. “Happy birthday, mutlu yıllar” yazan süsleri de pastalarınıza uzun renkli mumlar ile birlikte dikerseniz çok hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :)